Privacy Policy

МАКЕДОНСКО-РУСКО ПРИЈАТЕЛСТВО

Сојуз на здруженија

Се одржа концертот КЛАРИФЕСТ во Битола

На 09 јуни 2019г. во НУ Центар за култура-Битола се одржа концерт КЛАРИФЕСТ- Битола, на кој присуствуваа аташето за култура г-дин Михаил Крапива од Амбасада на Руската Федерација и претставник од Почесен конзулат на Руската Федерација во Битола.

На КЛАРИФЕСТ-Битола 2019 на концерт настапуваа Сергеј Петров – кларинет (Русија) кој воедно е и прв кларинетист на Болшој театар – Москва и Јакуб Бокун – кларинет (Полска) , истакнат кларинетист со меѓународна кариера и професор на музичката академија во Вроцлав. Тие настапуваа заедно со уметници Ристо Ѓоревски кларинет и Елена Атанасовска- Ивановска – пијано.


извор : www.russconsulbt.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *